•  
  •  
  •  
  •  
 

projecten

gemeente staphorst

“De gemeente Staphorst zocht armaturen voor het vervangen van SOX naar led. Dat heeft Lebaa Lighting uitstekend opgelost en dat project is voortreffelijk verlopen.

Lebaa was voor ons een betrekkelijk nieuw bedrijf. We hebben daarom eerst goed naar de producten gekeken, samen met een aantal monteurs van de buitendienst. Want wij kunnen het wel mooi vinden maar de monteurs moeten er uiteindelijk mee werken. Staphorst heeft een vergelijk gedaan van verschillende leveranciers en de armaturen van Lebaa kwamen daar heel goed uit naar voren. Ook de prijs-kwaliteit verhouding is goed en daar letten wij in Staphorst zeker op.

En dan het aspect van service. Bagdes Eksen kent het hele proces van productie, installatie tot aan het onderhoud. Dat is een groot voordeel want hij weet absoluut waar hij het over heeft. Als het nodig is dan denkt hij mee en komt met oplossingen. Dat geeft ons vertrouwen.

Wij denken dat wij aan Badges Eksen een leverancier hebben met goede producten, met een goede prijs-kwaliteit verhouding en met een uitstekende service.”

Jan Speulman / Theo van der Plaats

Beheerders openbare verlichting

Gemeente Staphorst

2017


 

gemeente tubbergengemeente dinkelland

Noaberkracht is de werkmaatschappij van de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Lebaa Lighting
heeft voor Noaberkracht zowel bestaande armaturen omgebouwd als nieuwe armaturen geleverd. De beheerder is daar enthousiast over: “goede producten die doen wat ze moeten doen en we hebben geen storing of uitval”.

Noaberkracht is volop bezig met een grootschalig vervangingsplan en ook hier wordt hergebruik en circulariteit serieus genomen. “Vaak zijn armaturen nog goed en die kunnen we een tweede leven geven met een ledmodule. Dat is vooral het geval bij armaturen met glas en metaal. Die armaturen kunnen nog best een hele tijd mee. Ook de eerste generaties ledarmaturen vinden wij interessant om te overwegen voor een nieuwe ledmodule en daarvoor is Lebaa dan weer een goede optie.”

Ook over de service van Lebaa is Noaberkracht positief. “Lebaa levert goede producten en biedt ook een uitstekende service. Bagdes Eksen denkt mee. Zo hebben we laatst een armatuur moeten aanpassen vanwege klachten van bewoners over de uitstraling van het licht. We hebben contact opgenomen met Bagdes van Lebaa en het is in een paar dagen opgelost. Dat is bijzonder, dat mag genoemd worden. De bewoners hebben nu het aangepaste armatuur met een andere lichtverdeling in de straat en zij zijn tevreden over het resultaat. Daar doen we het voor.”

Noaberkracht.

Gemeenten Tubbergen en Dinkelland.

Beheerder openbare verlichting.

2017


 

gemeente lochem

“Bij de gemeente Lochem zijn we blij dat we kunnen vertrouwen op de producten en de service van Lebaa Lighting en Bagdes Eksen. Want wij besteden veel uit en dan is het fijn om geen zorgen te hebben over de verlichting en de techniek ervan.

Lebaa levert armaturen aan Lochem en heeft ook een aantal bestaande armaturen omgebouwd naar led modules

Lebaa heeft goede producten voor een goede prijs en Bagdes komt zijn afspraken na. Bovendien is de prijsstelling van Lebaa goed.

Het plezierige is dat Lebaa minstens dezelfde kwaliteit biedt als de grote leveranciers. Dus ook de techniek is op orde, dat mag wel eens gezegd worden.

Wat Lebaa verder onderscheidt, is de uitstekende service. Altijd bereikbaar en snelle actie. Want af en toe gebeurt er wat en dan moet ik snel wat kunnen regelen. Dan bel ik Bagdes en dan komt het goed.

Kortom, wij zijn tevreden en positief over Lebaa Lighting.”

Hans van den Berg

Beleidsmedewerker Civiele Techniek

2017


 

gemeente kampen

“Lebaa heeft voor de gemeente Kampen een aantal nieuwe armaturen geleverd en een aantal bestaande armaturen voorzien van ledmodules, langs de Europa-Allee bij ons Stadhuis. Ik kende Lebaa destijds overigens nog niet lang maar had positieve verhalen gehoord van collega-gemeentes en tussenpersonen en besloten de samenwerking te zoeken.

Over beide projecten van Lebaa in onze gemeente ben ik zeer tevreden. De nieuwe armaturen voldoen aan de technische specificaties. Dat heb ik zelf nog nagemeten. Ook had ik zo mijn eigen wensen over lichtkleur en lichtintensiteit en Lebaa kon dat verzorgen.

Bij het project met de ledmodules vond ik het heel plezierig dat Bagdes Eksen van Lebaa goed heeft meegedacht, ook in de uitvoering. Uiteindelijk hebben we op advies van Bagdes een aantal lichtpunten kunnen laten vervallen. Terwijl hij daar geen zakelijk belang bij heeft, integendeel.

Dat typeert Lebaa en Bagdes. Meedenken, goede producten en vooral ook korte lijnen. Daar houd ik van. Ik wil niet lang wachten op een antwoord of een advies. Ik zie onze twee projecten met Lebaa als het begin van een vruchtbare samenwerking.“

Robert Zwanepol

Beheerder openbare verlichting

Gemeente Kampen

2017


 

zwartewaterland

“De gemeente Zwartewaterland is tevreden over Lebaa Lighting en Bagdes Eksen.

Lebaa heeft goede producten voor een goede prijs en Bagdes komt zijn afspraken na.

In Zwartewaterland heeft Lebaa een aanbesteding gewonnen voor de levering van zo’n 850 armaturen. Eerst hebben we met drie leveranciers in een proefopstelling metingen gedaan, onder meer aan de lichttechniek en het energieverbruik van hun armaturen.

De armaturenleveranciers hebben vervolgens meegedaan in een openbare aanbesteding. Die ging op basis van prijs, productkwaliteit en de mening van monteurs of de armaturen goed te installeren en te onderhouden zijn. Daaruit kwamen de armaturen van Lebaa als beste uit de bus.

Kortom, ik ben tevreden en kan het bedrijf en ook de persoon alleen maar aanraden.”

Klaas Beens

Medewerker Civiele Techniek

2017


provincie_overijssel_logo

De provincie Overijssel heeft zo’n 650 armaturen van Lebaa toegepast voor schademasten en in een aantal projecten. Lebaa-Lighting heeft goede producten voor een scherpe prijs. Maar dat is niet het enige. Ik heb Bagdes Eksen leren kennen als een maatschappelijk betrokken en vriendelijke man met kundige technische adviezen. Bagdes heeft me goed geholpen met nieuwe technische ontwikkelingen zoals de voor- en nadelen van LoRa en van telemanagement voor ons werkgebied maar ook met hele praktische zaken.

Ik denk dan aan de positie van dimmers in onze nieuwe armaturen. Daar heeft hij ons laten zien dat dat anders en kostenbesparend kan. Ook hadden we eens klachten over lichthinder. Bagdes heeft er samen met ons naar gekeken en een prima oplossing bedacht.

Daar hebben wij en de omwonenden nu nog plezier van. Hij denkt samen met ons mee en die extra service is erg plezierig.

Kortom, ik ben positief over Lebaa Lighting.

dhr. A.J.P. van Liere

Expert Verkeerskunde en Verkeerstechniek,

2017


Bert Stegeman NLI                                                                                                                                                                         Print

Vervanging armaturen gemeente Menterwolde i.s.m. de adviseur van het Nederlands Licht Instituut (NLI).

Bert Stegeman van het NLI: “Ik heb prettig samengewerkt met Bagdes de lijnen zijn kort en hij levert eerlijke en betrouwbare informatie en dat ook nog eens pro-actief.

De levering is betrouwbaar (goed en op tijd). Daarbij hebben wij een lichtmeting gedaan op het project en blijkt dat de verlichting bijna perfect klopt met hetgeen is berekend.

Daardoor weten wij dat Bagdes voor ons een betrouwbare partner is.”

2014


Wim Haase                                                                                                                                                                                  Gemeente Rijssen-Holten

SON-T retrofit project in gemeente Rijssen-Holten

In 2014 heeft Lebaa-Lighting 300 stuks led retrofit geleverd voor de industrieterrein Plaagslagen in de gemeente Rijssen-Holten. De hogedruk natrium lichtbronnen zijn vervangen door led. De armaturen zijn hergebruikt.

Wim Haase, beleidsmedewerker bij de gemeente Rijssen-Holten en verantwoordelijk voor de openbare verlichting, ervaart de samenwerking met Lebaa als positief. “Lebaa speelt goed in op de behoefte aan maatwerk die leeft in de markt. Wij wilden een goede, energiezuinige en dimbare retrofit oplossing voor onze SON-T. De armaturen waren nog goed dus die kunnen nog een hele tijd mee. We wilden alleen de lichtbronnen vervangen. Lebaa-Lighting heeft met ons meegedacht en een uitstekende oplossing geboden. We hebben zelfs een betere lichtspreiding en besparen meer dan 50% energie.”

Dat Lebaa een jong bedrijf is daar is Haase zich van bewust. “Ik wist dat Lebaa relatief nieuw op de markt is en daarom heb ik eerst een technische man naar hun product laten kijken. Die man was onder de indruk van de kwaliteit. Dat geeft vertrouwen. Want ik ga niet zomaar met elke partij in zee, de verlichting moet wel een hele tijd mee.” Maar niet alleen de kwaliteit van het product, ook de samenwerking met Bagdes Eksen ging plezierig. Haase: “Het was een prettige samenwerking met Bagdes. Hij heeft veel technische kennis, geeft goede uitleg over zijn producten en komt zijn afspraken na.”

2014


Albert-Jan Grolleman                                                                                                                                                                                          gemeente-Hellendoorn

Nieuwe led-armaturen in gemeente Hellendoorn

In Hellendoorn zijn de Shark armaturen van Lebaa-Lighting geplaatst en daar is de gemeente zeer over te spreken. Het energieverbruik is gehalveerd en de straten zijn mooi verlicht. De armaturen zijn opgehangennabij de nieuwe aansluiting van het  Combiplan (N35) op de grotestraat in Nijverdal.

Albert-Jan Grolleman van de gemeente Hellendoorn: “Het is plezierig samenwerken met Bagdes. Hij is uitstekend bereikbaar, levert kwaliteit en is transparant hoe hij zaken doet.”

Installateur Abbink Verlichting heeft de armaturen in 2014 geplaatst.

Grolleman: “Het is natuurlijk pas geleden maar het ziet er mooi uit en wij zijn er zeer tevreden over. We gaan zeker nog meer samen doen. Voor een nieuw project hebben we de armaturen van Lebaa-Lighting al voorgeschreven.”

2014